
Mireia Ingla, al centre de la imatge, durant la presentació del Digital Impulse Hub a la Llotja de Mar de Barcelona / Foto: ACN
Així mateix, el Digital Impulse Hub posa a disposició de petites i mitjanes empreses i dels sectors del comerç la ciberseguretat, el 'blockchain' i la Intel·ligència Artificial. Per a l'administració local, el DIH treballa conjuntament amb Localret per acostar aquestes tecnologies als ciutadans i caminar cap a les ciutats intel·ligents.
Localret està format per 850 municipis, a més de la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis, l'AMB i consells comarcals del Barcelonès, Gironès, Maresme, Segarra, Vallès Oriental i Diputacions de Barcelona, Girona i Tarragona.
El Digital Impulse Hub s'ha presentat aquest dijous a la Llotja de Mar, amb la presència de representants de les cambres de comerç, universitats i ajuntaments, entre d'altres.
L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha explicat que "la transformació digital de les administracions també és una de les claus per garantir la qualitat de vida de les ciutats del futur", i per això Sant Cugat impulsa també el DIH, "una aliança entre les administracions locals, les cambres de comerç i les universitats tecnològiques per contribuir al creixement econòmic a través de la innovació".
En la seva intervenció, la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca, ha subratllat que el DIH és un projecte "molt ambiciós" i ha destacat que "ha de servir de pont" entre el sector privat i el sector públic, "que tanta falta ens fa", ha afegit.
Segons Roca, iniciatives com aquestes marquen un "punt d'inflexió". "La tecnologia va més enllà d'obrir una botiga online. Vol dir incorporar en els processos el 'blockchain', la Intel·ligència Artificial, el 'cloud computing' com utilitzar dades de satèl·lits per fer-nos més eficients i competitius", ha assenyalat el president de la Cambra de Comerç.
Per la seva banda, el president de Localret, Jaume Oliveras, també ha posat l'accent en la importància de la col·laboració público-privada i ha deixat clar que la transformació digital és "un repte per a la societat i el país". "Podem portar la confiança que bona part de la ciutadania té en l'administració local s'ha demostrat en els darrers dos anys", ha dit.
Des de l'àmbit universitari, el rector de la UOC, Josep A. Planell, ha insistit que la transformació digital és una "condició necessària per garantir el futur del teixit productiu", i el rector de la UPC, Daniel Crespo, ha posat l'accent en la necessitat d'impulsar polítiques públiques perquè s'inverteixin en coneixement i polítiques industrials.
D'altra banda, com a membres col·laboradors consten Caixabank, Comertia, La Salle, Datavision, Ricoh, Telefonica. Tecnocampus i la Universitat de Girona, entre d'altres.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.